El perquè d’aquest bloc?

saura2-1

Quatre gats emprenyats, veïns del Pla de l’Àvellà, davant de un projecte municipal com era el carril bici per damunt de les voreres, i sobre tot, la vorera de l’avinguda Burriac, camí naturals dels nens de l’escola cap el parc.

Davant el poc interès mostrat per l’equip de govern, de l’opinió i suggeriments dels veïns i pares afectats.

Davant el fet que, nosaltres els ciutadans, no disposem de mitjans per expressar les nostres opinions i suggeriments, ni de la informació a que tenim dret.

Per que pensem que el municipi ha de ser un espaï democràtic de veritat, amb la participació dels ciutadans en tot moment i el dialeg constant entre administrador i administrats, no com aquell concepte democràtic que deia la senyora Botella de votar només cada quatre anys i ja està.

Per que pensem que els ajuntaments han de ser totalment transparents informant els ciutadans de tots els projectes, resolucions i de com es gasta el diner públic.

Per que pensem que el diàleg entre el poder i la ciutadania ha de ser constant i en els dos sentits sense imposicions.

Per que creiem en el gran treball que ha fet l’Associació de Veïns del Pla d’Avellá pel barri des del seu naixement. Des de aconseguir que es prengueren mesures en la canalització del clavegueram per evitar que s’hi inundessin els pàrquings de la part baixa del Pla, fins aconseguir una estació de tren per Cabrera de Mar, entre moltes altres coses, a pesar de que tots els governs, han volgut minimitzar la seva feina i fins i tot alguns han intentat desprestigiar-la.

Per tot això, vem decidir fer aquest bloc. I dotar-nos d’un espaï on exposar les nostres opinions personals i les opinions que escoltem al carrer, a la vegada d’obrir una porta d’opinió a tot aquell que es vulgui expressar.

De fet, el bloc tenia una durada limitada, l’idea era ajudar a aturar el nyap del carril bici per les voreres. Però, tal com han anat les coses, i veient que no es un carril bici allò amb que ens enfrontem, si no, amb una concepció de govern en la que l’opinió dels ciutadans no pinta res. Decidim, si podem, que aquest bloc continuï obert per expressar lliurement les nostres i vostres opinions i demandes a partir del setembre.

Donem les gràcies als 1211 veïns que ens han visitat en aquets 9 dies aportant els seus comentaris.

Donen les gràcies a la regidora Pilar del PSC que ha estat la única en donar el seu suport públicament en aquest afer.

Donen les gràcies a aquells que ens han insultat.

Donem les gràcies a aquells que no estaven d’acord amb el nostre punt de vista.

Donem les gracies a aquells que volien utilitzar el bloc per denunciar al veí. Com es natural, aquets comentaris no els em publicat. Si volen denunciar a algú, que truquin a la guàrdia urbana.

I sobre tot, donem les gràcies a aquest equip de govern municipal que ens ha obert els ull.

PD.: En algun comentari s’ha insinuat que era un bloc del Partit Socialista. Res de tot això. Ni es un bloc de partit, ni es un bloc de l’AAVV del Pla. Es un bloc, com em dit al principi, de quatre gats il·lusos molt emprenyats que no ens casem políticament amb ningú. Per a nosaltres son la feina, els fets, les formes democràtiques, la imaginació per crear projectes de futur per la població  i la transparència en tot moment el que demanem a un govern municipal sigui del color que sigui.

3 responses to “El perquè d’aquest bloc?

  1. Totalment a favor de la vostra idea de la democràcia. I subrratllo del vostre escrit el següent: “Per que pensem que el municipi ha de ser un espaï democràtic de veritat, amb la participació dels ciutadans en tot moment i el dialeg constant entre administrador i administrats”. Es pot dir més alt però no més clar
    VOLEM DIÀLEG! Tal com va prometre la coalició que està administrant els nostres diners i les nostres il-lusions.
    Considereu-me, si us plau una gat més de la vostra colònia.

  2. El despectiu qualificatiu de “quatre gats” que fa servir l’equip de govern municipal (GxC i CiU) per a referir-se als afectats pel carril bici del Pla, que el dissabte passat van decidir manifestar-se durant l’acte d’inauguració, em recorda aquell altre de “engrunes electorals” que va fer servir l’ex alcalde Jaume Borràs, per a referir-se a la Plataforma d’Opinió Cívica de Cabrera de Mar. Però quatre gats i unes poquetes engrunes poden arribar a ser un bon grapat de vots en les properes municipals. Aquest serà el moment oportú de recordar als polítics la seva vanitat i el seu tracte despectiu respecte a aquells vilatans que s’han sentit defraudats per la seva mala actuació i han tingut la valentia de denunciar-lo públicament.

  3. Recomano llegir l’article de l’escriptor i periodista Albert Calls, “Del carril bici a l’origen dels problemes”.

    http://quaderndecalls.blogspot.com/2009/08/del-carril-bici-lorigen-dels-problemes.html

Deixa un comentari