Sobre la Nota Informativa del govern municipal

Aquets dies tots em rebut una Nota Informativa del govern municipal, potser si aquesta Nota la haguessin enviat quant van decidir unilateralment fer el carril bici i pactar amb els veïns el traçat no estaríem en aquesta situació de crispació.

Jo voldria fer unes puntualitzacions a la Nota en qüestió

Ja que la nota porta el logos de l’Ajuntament, en les entrades en direm l’ajuntament

Festes del Pla de l’Avellà

L’ajuntament diu que no es va plantejar mai eliminar les festes del Pla de l’Avellà.

Es una veritat a mitges, el que volien era unificar-la amb la Festa Major i que fos l’ajuntament qui s’encarregués de la Festa del Pla i la seva ubicació amb un  “Em decidit…” publicat al Bolletí Informatiu Municipal

L’ajuntament ens diu que les festes del Pla tenen un cost de uns 20.000€ anuals.

La regidoria de Festes te un pressupost de uns 180.000 €  pel cap baix. No creiem que el cost de la festa del Pla sigui tant desproporcionada quan, gaire be, som un 30% de la població.

L’ajuntament diu que vol fer arribar la Festa Major de Sant Feliu a altres nuclis urbans del municipi per contribuir a la integració social del poble.

Bé, sembla ser que per l’ajuntament, tots el que estem per sota de l’autopista som una gent insocial i desintegrada, vaja una mena d’indis salvatges per evangelitzar.

I això de fer arribar la Festa al Pla, tinc els meus dubtes de que no sigui mes, una manera de treure del Centre Urbà segons quin tipus d’espectacles, que una acció de bona fe.

L’any passat, van portar els Gossos, el centre urbà es va omplir de gent de tot arreu del país. L’enrenou i el so no van agradar massa als veïns del poble de Cabrera, per tant…

En quan a aquesta actuació de Gertudis al Pla, que te un cost de 12.000€ tirant baix, jo particularment, crec que se la podrien estalviar i destinar aquests diners a l’escola pública que bona falta els hi fa.

Carril Bici

L’ajuntament diu que s’han seguit tots els passos legals.

No ho posem en dubte, però hi ha moltes maneres de fer una “exposició pública” del projecte. Son aquestes maneres les que marquen la diferencia entre un ajuntament opac i un de transparent.

La veritat es que els ciutadans no ens passem la vida anant a l’ajuntament a llegir totes les “exposicions públiques” que es pengen a la taula d’anuncis, per això, penso que l’ajuntament tindria que avisar als veïns afectats de qualsevol canvi urbanístic.

Amb aquesta llei, segons com la faci servir un ajuntament qualsevol, et pots trobar que vas a dormir amb un tennis al costat de casa i et despertes amb un edifici de pisos.

No obstant, hi ha una diferencia entre la Nota Informativa i la resposta a l’Ampa i a la AAVV del Pla en aquest aspecte.

En la Nota Informativa l’ajuntament es limita a informar dels passos legals com la “exposició pública” del projecte i que en el període de 20 dies que marca la llei no va haver cap al·legació.

En canvi, a la carta a l’Ampa i a la AAVV del Pla, l’ajuntament diu:

(…) “Sentim igualment no haver-los informat sobre el projecte, segurament enduts per la il·lusió i el convenciment ple de que estem aportant la millora global pel nucli urbà. Tanmateix no hauríem de perdre de vista que una consulta prèvia hagués dut a múltiples variants alternatives…”(…)  Cabrera de Mar, juliol de 2009

En aquest paràgraf queda reflectit tot el que podem esperar d’aquest equip de govern. Així que, encara que fóssim informats del projecte, l’ajuntament no estaria disposat a negociar res ja que no creu d’entrada en l’aportació ciutadana. L’únic que faríem els veïns, segons ells, es embolicar la troca. Sembla una mica aquell discurs caspós de “la élite gobierna y la tropa obedece”.

Un dels cops que he anat a la Catalunya nord, a Perpinyà, vaig descobrir L’Atelier d’Ubanisme. Creat per donar la paraula a la gent de Perpinyà sobre els projectes urbans de la ciutat. Sent una ciutat amb un nombre important de veïns, sembla que la participació ciutadana no els hi representa cap problema.

La foto es el local antic.

atelier

El mecanisme es molt senzill. L’ajuntament fa un projecte, l’arquitecte fa el plànol. Es concerta una entrevista amb els veïns afectats on es discuteix el projecte. Amb les aportacions dels veïns i el que aporta l’arquitecte, es torna a fer un altra plànol i dibuixos de com quedarà la zona. Així i tot, es torna a presentar de nou als veïns el projecte modificat per si s’han de fer mes modificacions. Quan tothom està d’acord es comença’n les obres.

Si teniu curiositat i voleu veure la web de l’ajuntament de Perpinyà on tot es pot consulta i veure cliqueu aquí i aquest que va als plan urbanistics aquí.

L’ajuntament ens diu que “el projecte ha estat redactat per tècnics qualificats seguint estrictament els criteris de seguretat… (…) Tant el recorregut general del carril bici com l’emplaçament de cada tram ha estat valorat curosament…

Això de “tècnics qualificats” “experts” “especialistes” i altres adjectius similars que fan servir tots els governs del mon per puntualitzar que, el que s’està fent està fora de qualsevol discrepància, en fa riure, no puc fer-hi més. També els tècnics, els experts i els especialistes fan pífies com qualsevol fill de veí. Per tant, dir que el projecte ha estat redactat per tècnics qualificats no vol dir que sigui necessariament el millor projecte.

L’ajuntament diu que vol dotar d’un espai d’oci segur…

Fins ara, el Pla era un lloc segur on els vianants i els ciclistes mai avien tingut cap problema. Per tant, no veig per cap lloc aquesta dèria de construir un carril bici per damunt de les voreres i més quant l’avinguda Burriac es tant ampla.

L’ajuntament diu: “Facilitar l’accés present i futur a l’escola CEIP Pla de l’Avellà als nens i nenes que van a l’escola en bicicleta…”

L’Ampa, que son els pares dels nens no estan d’acord amb aquest traçat. Els nens de poble de Cabrera de Mar i els de Vilassar de Mar tampoc es beneficien del carril bici. Llavors de quins nens parlem, si els veïns del Pla tampoc estem d’acord?

He fet el recorregut a peu i crec que hi han llocs que son perillosos on els conductors no veuen si venen nens amb bicicleta o no.

Jo, i parlo a títol personal, als meus fills (si ara fossin petits) el hi diria que anessin pel carrer i no pas per aquest carril bici. I preguem per que no tinguem cap accident.

L’ajuntament diu que ha mantingut diverses reunions amb veïns del Pla i l’Ampa…

Si, i una de les reunions per poc no acaba a bastonades. Aquestes reunions no han servit de res, per que com em dit mes amunt, l’ajuntament no vol modificar res de res, es la seva política.

Per cert, avui a passat la guàrdia urbana fent fotografies a les pancartes.

1 responses to “Sobre la Nota Informativa del govern municipal

  1. Què n’era de difícil quedar malament amb una actuació com el carril bici del Pla! L’Ajuntament es podria haver posat una medalla. Però també en això ha ensopegat, i ho ha fet de quatre grapes, encara que sembli impossible. Gairebé tots haguérem estat satisfets, si les coses s’haguessin fet com cal. I la inauguració de dissabte hagués estat una festa. Però el poc “savoir-faire” dels responsables polítics de l’Ajuntament ens han aigualit la festa. El problema sempre és el mateix: no creuen en la participació pública ni la volen. De fet, ens estimen molt poc.

Deixa un comentari